IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
17:00 | 24 януари 2022
Обновен: 23:39 | 19 април 2024

Варненки си внасят мъже от Мексико и Чили

Варненци си водят булки от Китай

По материала работи: Слав Велев
Варненки си внасят мъже от Мексико и Чили

Снимката е илюстративна

Варненки се омъжват за жители на далечни държави като Чили и Мексико. Варненци пък си водят половинки и от Китай,  показва работата на варненската Ритуална зала.

Жители на морската столица сключват брак с представители на десетки държави.  Често срещани за втора поредна година са браковете между българин и украинка. Смесените бракове са нещо нормално и са почти ежедневие, коментира за Дарик  Албена Ралчева, организатор на венчавки в общинската фирма „Обреди“.

Намалява обаче броят на българите, живеещи в чужбина, които се завръщат в родината, за да сключат брак.

18 са двойките, избрали да се бракосъчетаят 22.02.2022. Записвания за сключване на брак има и за 14 февруари.

1050 двойки сключиха граждански брак във Варна през миналата година. Най-младите, решили да минат под венчило, бяха 17-годишни, а най-възрастната двойка се врече във вярност в дом за стари хора. 100 млади семейства предпочетоха традиционния и автентичен битов ритуал, който се изпълнява от 1976 г.  Класиката в ритуалите, които се предлагат от "Обреди", са избрали 120 двойки, а 15 са предпочели да се венчаят с изнесен ритуал.

Коментари

Анонимен ( преди 2 години )
Жените търсят чичко паричко , мъжете жена дето поне може да готви.Всеки си тръгва по пътя и България още повече се разделя , нищо ново.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна