IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
09:40 | 25 януари 2022
Обновен: 19:08 | 28 март 2024

Синдикати: Пътят към пристанище „Варна-Запад“ е опасен

Стойността на ремонта е около 2 милиона лева

По материала работи: Слав Велев
Синдикати: Пътят към пристанище „Варна-Запад“ е опасен

Кадър: ТВ Европа

Синдикална организация представляваща работници от пристанище Варна – Запад предлага пътят водещ към терминала да бъде затворен, защото е опасен за живота и здравето на преминаващите. Трасето е изключително натоварено, само през миналата година по него са преминали около половин милион тежкотоварни автомобила, предаде ТВ Европа.

Синдикалната организация на КНСБ в пристанище Варна-Запад поиска пътят към порта да бъде затворен за преминаване, защото е опасен за живота на преминаващите. Отсечката е с дължина около километър и половина, но е сред най-натоварените в страната. Само за миналата година портът е обслужил над 7 милиона тона товари, които са преминали по това трасе. В момента то е собственост на Община Девня, която от години търси решение на проблема. Стойността на ремонта е около 2 милиона лева, което е в пъти над възможностите на местния бюджет.

Според управата на Пристанище Варна, ремонтът е краткосрочно решение, но в дългосрочен план пътят да премине към републиканската мрежа, защото община Девня очевидно няма средства да го поддържа. От общинската администрация организираха среща, на която поканиха местните депутати и представители на ресорните министерства, за да ги запознаят с проблема. На нея се отзова един народен представител. Според синдикалната организация на работещите в порта, проблемът няма да бъде решен скоро, защото решението в е ръцете на хора, които не са запознати с обстановката. За да няма жертви и щети, те настояват трасето да се затвори. Документацията за направеното до момента отново ще бъде изпратена до Народното събрание и ресорните министерства, надяваме се, че в близко бъдеще ще има някакво решение, коментираха от Община Девня.

Целият репортаж гледайте ТУК

Коментари

Новини Варна