IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:00 | 1 февруари 2022
Обновен: 13:50 | 27 март 2024

Съдят пиян, убил човек при катастрофа след гонка с полицията по пътя Варна-Добрич

Обвиняемият рязко навлязъл в насрещното и с блъснал челно в пътуващия от морската столица автомобил

По материала работи: Слав Велев
Съдят пиян, убил човек при катастрофа след гонка с полицията по пътя Варна-Добрич

Снимката е илюстративна

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 50-годишния Т.С. за причиняване на смърт по непредпазливост в пътно – транспортно произшествие, като деянието е извършено в пияно състояние - престъпление по чл.343, ал.3, пр.1, б. „б“, пр.1 във връзка с ал.1, б. „в“ във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

На 2 април 2021 година, около 13:00 часа, в с. Стожер, обл. Добрич, обвиняемият употребил алкохол, качил се в личния си автомобил и потеглил. Той шофирал агресивно и с висока скорост из улиците на селото. Полицейският патрул, пристигнал на място, забелязал автомобила на Т.С. и опитал да го спре. Той не се подчинил, продължил да шофира с много висока скорост по главния път в посока град Варна. Полицаите го последвал, като се движел на дистанция с цел да не предизвикат ПТП. Подаден бил сигнал до ОД МВР – Варна, на чиято територия навлязъл обвиняемият.

В същия участък от пътя, но в посока към град Добрич, се е движел друг лек автомобил. При приближаването му, без причина, обвиняемият рязко навлязъл в лентата му за движение и го ударил. След удара двата автомобила били много деформирани.

Пристигналият на място медицинския екип установил, че водачът на втората кола е починал. Т.С. бил изведен от автомобила си и транспортиран до болнично заведение, където бил настанен за лечение.  

От извършената съдебно-медицинска експертиза станало ясно, че причината за смъртта на втория водач била тежката комбинирана травма гърди, корем, крайници. Констатирана била пряка причинно - следствена връзка между травматичните увреждания, резултат от пътния инцидент, и настъпилия смъртен изход.

От заключението на съдебно – химичната експертиза станало ясно, че към момента на ПТП, обвиняемият бил в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта от 0,89 промила.

Предстои делото срещу 50-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна