IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
09:48 | 13 май 2015
Обновен: 20:32 | 24 март 2024

Започна 41-то заседание на Общинския съвет

Студенти и фенове на "Спартак" препълниха зала "Пленарна" на общината

По материала работи: Слав Велев
Започна 41-то заседание на Общинския съвет

Снимка: Пламен Гутинов

41-то заседание на Общинския съвет започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на арменския народ и с ръкопляскания в памет на напусналия ни наскоро бивш футболист Живко Господинов, легенда на варненския спорт. Зала "Пленарна" на общината се оказа тясна за всички желаещи да присъстват на днешната сесия. Голяма част от тях бяха студенти III-и курс от Икономическия университет. Тяхното посещение е във връзка с честванията на 95 години от създаването на учебното заведение, поясни председателят на местния парламент Иван Луков. В залата бяха и феновете на ФК "Спартак', които настояват кметът на Варна да свика извънредна сесия за обсъждане бъдещото на спортното дружество с общинско участие.

 

Дневният ред на сесията предвижда гласуването на годишни финансови отчети и освобождаване от отговорност на управители на общински болници и дружества. Сред точките са още разглеждане на предложения за присъждане на Голяма награда „Варна” и награда „Варна” за ярки постижения в областта на културата.

 

На сесията се очаква да бъдат подновени за нов тригодишен срок договорите за управление на шефовете на общински лечебни заведения, както и да бъде приет Годишен план за развитие на социалните услуги на общината за 2016 година.

 

Общинските съветници ще разгледат и предложението Варна да кандидатства по програма за Хуманитарна помощ на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ в Европа.

 

Заседанието започна в 9:00 часа в зала "Пленарна" на общината.

Коментари

Новини Варна