IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:30 | 9 февруари 2022
Обновен: 23:33 | 25 април 2024

Ремонт на ремонта на варненско школо изпраща учениците онлайн

Бурният вятър отнесе част от покрива на сградата, ремонтирана за 2,4 млн. лв. преди повече от две години

По материала работи: Слав Велев
Ремонт на ремонта на варненско школо изпраща учениците онлайн

Снимка: Фейсбук/Peter Stoyanov

Бурният вятър вчера изпотроши покрива на една от централните училищни сгради в града - тази на СУ "Димчо Дебелянов". Припомняме, че там децата учиха с години в различни сгради в града, дори и в най-южния район "Аспарухово", заради ремонт на сградата с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020г.

Ремонтът бе на стойност 2,4 млн. лв. и бе част от проекта „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“. „Димчо Дебелянов“ е единственото средищно училище в Община Варна. В него се обучават и деца от варненски села, в които няма учебни заведения.

Строително-монтажните дейности приключиха през лятото на 2029 г. и бяха свързани с промяна на архитектурната визия, ремонт на покрива, поставяне на топлоизолация, подмяна на дограмата, изграждане на нов физкултурен салон и благоустрояване на цялото дворно пространство. За да бъде устойчива сградата на земетресения, е предвидено и укрепване с бетон и арматура. Осигурени са условия за целодневна организация на учебния ден, включително и обедно хранене, каквито са изискванията за средищните училища.

От днес, 9 февруари, учениците от СУ "Димчо Дебелянов" преминават на обучение в електронна среда, съобщиха от общинската пресслужба за "Морето.net".

Причината е необходимостта от ремонт на покрива заради паднали керемиди от бурния вятър вчера.

Създадена е организация за отстраняване на щетите.

Новината за ремонта идва, след като в социалните мрежи бяха публикувани снимки на състоянието на покрива. 

Коментари

Новини Варна