IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:45 | 9 февруари 2022
Обновен: 06:38 | 25 април 2024

Съдят наркоман, нападал и обирал магазини във Варна

30-годишният В.Р. успял да извърши общо 10 кражби от различни търговски обекти

По материала работи: Слав Велев
Съдят наркоман, нападал и обирал магазини във Варна

Снимката е илюстративна

На съд с обвинителен акт Районна прокуратура - Варна е предала 30-годишния В.Р. , извършил серия кражби от магазини и грабеж на хранителни стоки след употреба на сила. Младият мъж не е криминално проявен и не осъждан до момента. Той бил безработен, като според направената му съдебно-психиатрична експертиза той употребявал наркотични вещества.

Престъпленията били извършени в периода от ноември 2020 година до септември 2021 година. Младият мъж набелязвал магазини за хранителни и битови стоки, в които клиентите се самообслужвали, и крадял различни стоки – хранителни продукти, алкохол и безалкохолни напитки, както и две машинки за подстригване. За посочения период В.Р. успял да извърши общо десет кражби от търговски обекти, намиращи се в различни части на град Варна.

При пореден опит да извърши кражба на колбаси от магазин, обвиняемият бил забелязан от продавач-консултантите и те направили опит да го спрат. Мъжът не се отказал от намеренията си, употребил сила спрямо една от жените и напуснал обекта с незаплатените стоки.

Разпитан в процесуалното качеството на обвиняем, В.Р. се признал за виновен, като дал кратки обяснения по случаите.

Предстои делото срещу 30-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ до осем години за престъпленията по чл. 194, ал. 1 от НК и наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години за извършеното престъпление по чл. 198, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК.

Коментари

Новини Варна