IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
12:15 | 10 февруари 2022
Обновен: 14:48 | 16 април 2024

Нов съмнителен случай на починала жена в старчески дом във Варна (ВИДЕО)

Задължили дъщерята на покойната да я погребе с конкретна погребална фирма

По материала работи: Слав Велев
Нов съмнителен случай на починала жена в старчески дом във Варна (ВИДЕО)

Дома за стари хора "Топли грижи"/Кадър: БНТ

Пореден случай на съмнения за инцидент с починала жена в старчески дом във Варна разкри БНТ. Дъщерята на починала възрастна жена, която е била настанена в Дома за стари хора "Топли грижи" във варненския квартал "Галата", търси истината за смъртта на майка си.

Възрастната жена е прекарала в дома по-малко от месец. Приета е в болница със счупена тазобедрена става и бедрена кост и много синини по цялото тяло. Жената вече не е сред живите.

Възрастната жена е с 95% деменция, постъпила е в дома на 2 декември миналата година. По-малко от месец след това, на 27 декември, е откарана в спешния център във Варна с множество наранявания и синини.

"Все още никой не може да ми обясни какво и как се е случило, представени са ми няколко версии - че е преместена в друга стая и двете жени са се сбили. Майка ми с всички лекарства, с които я тъпчеха за успокоение, няма как да е била агресивна. Когато я видях, имаше синини по цялото тяло. Поисках да я освидетелстват, бях шокирана, когато получих удостоверенията от "Съдебна медицина". Заключението е, че нараняванията са с различна давност, което означава, че това не е еднократно нанесен побой", заяви дъщерята на починалата жена.

От дома отказват коментар по случая. Според тях синините на възрастната жена са нанесени от друга обитателка на дома.

Прокуратурата проверява случая, експертизите не са готови.

От Агенцията за социални услуги заявяват, че не знаят за инцидента в дома. От началото на годината са правени 4 проверки, предстои да бъдат издадени различни предписания.

Според думите на жената, според договорът и с дома, тя е била задължена да я погребе майка си с конкретна погребална фирма.

Повече вижте в репортажа на Деян Михайлов

Коментари

И какво от това ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна