IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:40 | 10 февруари 2022
Обновен: 07:24 | 22 април 2024

След сигнал: Арестуваха мъж със солидно количество дрога в къща край Варна

Наркотиците са открити в дома на 58-годишния И.Д. в с. Житница

По материала работи: Слав Велев
След сигнал: Арестуваха мъж със солидно количество дрога в къща край Варна

Мъж, държал с цел разпространение различни видове високорискови наркотични вещества при условията на опасен рецидив, е задържан под стража по искане на Окръжна прокуратура – Варна.

Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително, при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 4 във връзка с ал. 1, изр. 1, алт. 1, пр. 4 от НК.

След получена информация за разпространение на наркотици, извършващо се от адрес в село Житница, са предприети незабавни действия по разследване на случая. Извършени са претърсване и изземване в дома на 58-годишния И.Д. В резултат от тези действия са открити два вида високорискови наркотични вещества: марихуана с общо тегло 22,86 грама и метамфетамин с тегло 5,01 грама, както и електронна везна.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. Мъжът беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Считано от днес И.Д. е задържан под стража.

Определението на Окръжния съд във Варна подлежи на обжалване пред Апелативен съд.

Коментари

Ескобар ( преди 2 години )
Голям удар, браво за "солидното" количество
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна