IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
14:45 | 14 февруари 2022
Обновен: 23:02 | 24 април 2024

Учители от I-ва и IV-та ЕГ във Варна изготвиха помагала на чужди езици за МОН

Ресурсите са налични на испански, немски, френски, английски и италиански език

По материала работи: Слав Велев
Учители от I-ва и IV-та ЕГ във Варна изготвиха помагала на чужди езици за МОН

Учители от Варна се включиха в изготвянето на учебни помагала на чужди езици, съобщиха от МОН. Те са създали 27 учебника, заедно със свои колеги от страната.

Материалите са по общообразователни предмети и могат да се използват в училищата с интензивно изучаване на чужд език, където различни предмети се преподават на друг език.

Ресурсите са налични на испански, немски, френски, английски и италиански език. Пълния списък можете да видите ТУК

Помагалата са разработени от авторски екипи на различни езикови гимназии в страната. В инициативата се включиха IV езикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри” и Първа езикова гимназия във Варна. Активно участваха учители от профилираните езикови гимназии „Йоан Екзарх“ във Враца и „Екзарх Йосиф I” в Ловеч, както и от езиковите гимназии „Христо Ботев“ в Кърджали и „Иван Вазов“ в Пловдив.

В разработването участваха преподаватели от 164 гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес” и Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън” в София.

Учебни ресурси на чужд език се подготвят за втора поредна година по националната програма „Разработване на учебни помагала за обучение по общообразователни учебни предмети на чужд език, оценяване и одобряване на проекти на учебни помагала за подпомагане на обучението, организирано в чужбина, на проекти на учебници и на проекти на учебни комплекти“.

Материалите от първото издание можете да видите ТУК

Коментари

Новини Варна