IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
17:00 | 21 февруари 2022
Обновен: 03:03 | 25 април 2024

Балачев: Не се притеснявам от разследване

Обвиненият за нарушаване на карантината депутат е готов да докаже невинността си в съда

По материала работи: Слав Велев
Балачев: Не се притеснявам от разследване

Депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев, когото МВР даде на прокуратурата заради нарушаване на карантината, заяви пред "Труд", че не е притеснен. Сутринта от вътрешното министерство съобщиха, че народният избраник е трябвало да бъде в изолация от 26 януари до 4 февруари, но на 1 февруари се е явил като защитник по дело в Районния съд в морската столица. За нарушението в Областната дирекция на МВР във Варна била образувана преписка. 

"Сам се обадих в РЗИ, след като почувствах кратко неразположение. Целта бе да не заразя някой от колегите в парламента, докато се установи здравният ми статус. Първият ми тест даде съмнителен резултат. Направих четири теста за COVID-19, които бяха негативни. Затова се явих на дело в съда. Не съм бил заразен, нито болен", каза Балачев. Той бе категоричен, че не е подписвал акт на разпореждане от РЗИ за поставяне под карантина и публикува във фейсбук профила си резултатите от два теста, които си е направил на 31 януари и непосредствено преди да се яви на съдебно заседание с обяснението, че не е застрашил здравето и живота на никого и ще докаже това в съда. 

"Не се притеснявам, че ще бъда разследван, това е един формален повод за атака от страна на МВР след въпросите, които зададох на министър Бойко Рашков. Такива атаки е имало и преди. От 30 години съм наказателен адвокат и полицията не ме обича", коментира Балачев. 

Часове по-рано в ефира на "Дарик радио" той обяви, че възнамерява да подаде сигнал до прокуратурата срещу вътрешния министър за това, че е опитал да влияе на изборния процес. Балачев припомни, че от негово питане към Рашков е станало ясно, че преди последните парламентарни и президентски избори във Варненска област са били образувани 25 преписки за изборна търговия. 21 от тях са били прекратени, само 3 са образуваните досъдебни производства и няма нито едно лице, което към момента да е било подведено под наказателна отговорност.

Коментари

Ставри ( преди 2 години )
да се накаже не, да се унищожи !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна