IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
16:15 | 10 март 2022
Обновен: 22:03 | 25 март 2024

Сводник се споразумя за условна с прокуратурата, съдът във Варна му я даде

44-годишният Мехмед Хюсеин получил преводи за над 50 бона от изпратена от него жена от Синдел в Швейцария

По материала работи: Слав Велев
Сводник се споразумя за условна с прокуратурата, съдът във Варна му я даде

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 44-годишния Мехмед Хюсеин. Той се призна за виновен, че на 30.08.2013 г. набрал, транспортирал и привел през границата жена, с цел да бъде използвана за развратни действия , а след това получил пари от престъпната дейност. За трафика на жената, съдът му наложи наказание от 3 години „лишаване от свобода“, отложено с пет години изпитателен срок и глоба от 20 000 лева. За парите, получени от престъплението, наказанието е 2 години „лишаване от свобода“, чието изтърпяване да бъде отложено с 5 години изпитателен срок и 20 000 лева глоба.

От така определените наказания той ще търпи по-тежкото.

Жената живеела в с. Синдел, област Варна и имала нужда от пари за себе си и децата. Хюсеин споделил, че има позната, която се занимавала с проституция в Швейцария и я убедил да замине да работи там. Уговорил се да му изпраща спечелените пари чрез система за бързи разплащания, а той да и́ купи къща и да и́ помага. Уредил билети за пътуването, разбрал се с познатата си в Швейцария да я посрещне и да и́ помогне да започне работа като проститутка. 

Спечелените пари от развратните действия, жената изпращала на Мехмед Хюсеин в България. Превеждала ги до различни хора, чийто имена той и́ давал предварително. В условията на продължавано престъпление, от 07.09.2013 г. до 17.09.2014г., 44-годишният мъж получил 53 бързи парични преводи на стойност 35 001 швейцарски франка и 1 663 евро, с обща левова равностойност - 50 172 лв.

Постановеният съдебен акт е окончателен и влиза в сила незабавно.

Коментари

Новини Варна