IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:00 | 17 март 2022
Обновен: 09:23 | 19 април 2024

Зелената зона във Варна тръгва от ноември. Плащаме лев за час

Живеещите в обхвата й ще плащат по 5 лева на месец за първи и 10 лева за втори автомобил

По материала работи: Слав Велев
Зелената зона във Варна тръгва от ноември. Плащаме лев за час

Зелената зона във Варна ще бъде въведена от ноември. Ще включва 7 подзони с общо 10 500 паркоместа, с около 3000 повече от синята зона. Това става ясно от информационните материали за публичното обсъждане на проектите, за които Община Варна планира да използва дългосрочен дълг, предаде Дарик.

В зоната за платено улично паркиране ще се превърнат всички територии между синята зона и бул. ”Васил Левски” (без Максуда). За паркиране вече ще се плаща в целия кв. ”Чайка”, около Китайската стена, около Майчин дом, РЗИ, стадион „Спартак”, лятно кино „Тракия”, кварталите „Христо Ботев” и „Погреби”.

Зелената зона ще осигурява кратковременно паркиране до 5 часа (в синята е 3 часа). Ще е с работно време от 9.00 до 19.00 часа в делнични дни.

Цената за час престой ще е 1 лев. Живеещите в обхвата на зелената зона ще плащат по 5 лева на месец за първи и 10 лева за втори автомобил. За фирми цената ще е 100 лев месечно на кола. Служебното паркомясто  ще е с цена 250 лева на месец.

Индикативните разчети на приходите от зелената зона до края на 2027 г. са в размер на  25.8 милиона лева. Разходите  за същия период ще са 22,8 милиона лева, от които 12,2 милиона лева инвестиция за въвеждане на зоната в действие.

Преди да бъде въведена в експлоатация, предстои основен ремонт и рехабилитация на 120 000 кв. м. улична мрежа.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Кой я измисли тази глупост? Някой желаещ да изрази НЕсъгласие няма ли? Хора време е да се събудим!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 8 rate up comment 6
анонимен ( преди 2 години )
Е как защо - те са свободни хора и могат да напавят проблем, а вие сте робове и не правите. Тя синя зона събира милиони левове - нещо не виждам тези пари да са отишли за построяване на някой подземен паркинг, нещо което наистина да реши проблема. Просто стрижат пари и това е.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 8
cotech ( преди 2 години )
А Максуда защо няма да плащат? Миропомазани ли са или богоизбрани?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 15
Новини Варна