IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:40 | 18 март 2022
Обновен: 16:39 | 27 март 2024

20 украинчета тръгват на училище във Варна

Вижте в кои школа ще бъдат разпределени те

По материала работи: Слав Велев
20 украинчета тръгват на училище във Варна

Снимката е илюстративна/АРХИВ

20 заявления са подали украински граждани за достъп до обучение във варненски училища. Това каза началникът на РУО-Варна Ирена Радева, по време на брифинг на Областния кризисен щаб, предаде Радио Варна. Учениците са насочени в няколко училища - СУЕО "Александър Пушкин",  ОУ "Добри Чинтулов",  СУ "Гео Милев", ВАСГ "Васил Левски" и др. В детска градина е прието дете в град Бяла с пълен имунизационен статус.

Припомняме, изискване за прием в училище на дете бежанец от Украйна е детето да има личен номер на чужденец, а ако има родители с двойно гражданство – да има ЕГН. За постъпване в училище се подава заявление в сградата на Регионалното управления на образованието във Варна от родители. Ако имат документи за образованието на детето издадени от училището, в което е учило в Украйна, от управлението се съобразяват с това, което е учило детето до момента, за да го насочат към училище, което е със същия профил на обучение или най-близък до него.

 

Коментари

Новини Варна