IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
09:50 | 22 март 2022
Обновен: 17:02 | 28 март 2024

Поредно бебе от Украйна проплака за първи път във Варна (СНИМКИ)

Редица жени, избягали от войната, са преминали прегледи в АГ болницата

По материала работи: Слав Велев
Поредно бебе от Украйна проплака за първи път във Варна (СНИМКИ)

Снимки: АГ-Варна

Поредното бебе на бежанка от Украйна се роди във Варна. Това е четвърто дете на бегълка от войната у нас, родило се в морската столица. В АГ Болница – Варна на 20.03.2022г. в 0:30 мин., 36-годишната украинка Олена Колесниченко, потърсила убежище в нашата страна, стана горда майка на първородното си дете.

Поради състоянието на майката се е наложило родоразрешението да стане чрез Цезарово сечение, като на бял свят се появява красиво и здраво момченце, тежащо 2640 гр. и 49 см. Благодарение на дежурният екип д-р Барбаянев и Д-р Иванов– акушер-гинеколози и д-р Ламада – анестезиолог, щастливата майка и нейното дете са в отлично здраве и скоро ще бъдат изписани. Ръководството на АГ болница пожелава на малкия мъж много здраве и щастливо детство.

През отделението „Патология на бременността“ към болницата са преминали други украински гражданки, на които е оказана специализирана медицинска помощ.

Коментари

Новини Варна