IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:15 | 29 март 2022
Обновен: 10:49 | 23 април 2024

63 украинци са прегледани във варненските поликлиники за седмица

12 бежанци са посетили "Стоматологията"

По материала работи: Слав Велев
63 украинци са прегледани във варненските поликлиники за седмица

Снимката е илюстративна/АРХИВ

63 украински граждани са прегледани в общинските Диагностично-консултативни центрове във Варна за една седмица в периода от 21-ви до 27-ми март, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

В ДКЦ 1 „Св. Клементина“ са преминали 7 души - шест възрастни и едно дете, като на три от лицата е извършен преглед от ендокринолог, а останалите са били приети от невролог, специалист вътрешни болести и педиатър. В ДКЦ 2 „Св. Иван Рилски“ е прегледан един украински гражданин, на когото е направена рентгенография на бял дроб. В ДКЦ 3 - Варна са извършени прегледи на две лица от кардиолог и офталмолог. В ДКЦ 4 са  извършени консултативни прегледи от специалисти на 33 души. В ДКЦ 5 „Св. Екатерина“ са обслужени 10 украински граждани в терапевтичен кабинет, извършени са 8 антигенни теста, всички са отрицателни. В ДКЦ „Чайка“ са прегледани 8 души, назначени са им изследвания и са им дадени предписания. Потърсилите помощ пациенти са с различни оплаквания и заболявания. 12 души, от които 5 деца, са прегледани в Дентален център I, посочват още от дирекцията.

Коментари

Новини Варна