IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
16:00 | 29 март 2022
Обновен: 13:47 | 27 март 2024

Съдят дядо от София, прегазил и убил пиян пешеходец във Варна

Мъжът бил с жена си и внучката в колата и пътувал към "Златните", когато от ж.к. „Чайка“ към Морската градина пресякъл пътното платно

По материала работи: Слав Велев
Съдят дядо от София, прегазил и убил пиян пешеходец във Варна

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 69-годишен мъж от София, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец в пътен инцидент. Б.С. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.343, ал.1, буква „в“ във връзка с чл.342, ал.1 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до шест години, а в особено тежки случаи – „лишаване от свобода“ от три до десет години.

На 17 август 2020 г., около 21:30 часа, обвиняемият заедно със своята съпруга, дъщеря и внучка пътували по бул. „Княз Борис I“ в посока от центъра на Варна към к.к. Златни пясъци.

Приближавайки автобусната спирка в района на ж.к. „Чайка“, автомобилът му се движел в средната лента за движение, която е била най – дясна разрешена за движение на леки автомобили, със скорост от около 55 км/ч. В същото това време в посока от ж.к. „Чайка“ към Морската градина на Варна пешеходец предприел пресичане на пътното платно на необозначено за целта място. Навлизайки в лентата за движение на автомобила, управляван от обвиняемия, последвал удар.

Вследствие на възникналото произшествие пешеходецът получил телесни увреждания по тялото, които по – късно довели до смъртта му. При извършената съдебно – медицинска експертиза се установила причинно-следствена връзка между удара в автомобила на Б.С. и травмите по тялото на мъжа, които се оказали фатални. Установено било също, че към момента на произшествието концентрацията на алкохол в кръвта на пешеходеца била 2,56 промила.

Анализите показали, че Б.С. не е управлявал МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. Той бил правоспособен водач, с валидно свидетелство за правоспособност.

Предстои делото срещу 69-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Коментари

Лина ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимена човека ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна