IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
12:45 | 2 април 2022
Обновен: 17:44 | 28 март 2024

50 000 лалетата разцъфват в Екопарк-Варна

Луковици от 50 сорта са засети тази година

По материала работи: Слав Велев
50 000 лалетата разцъфват в Екопарк-Варна

Снимка: Черно море/АРХИВ

50 000 лалета от 50 сорта са засети тази година на територията на Университетската ботаническа градина Екопарк-Варна. Очаква се те да цъфнат след около две седмици, в средата на април. От парка обявиха още, че емблематичните за него розови храсти се очаква да са разцъфтели в началото на месец юни.

За Международния ден на птиците 1-ви април беседа с посетители в Екопарк-Варна проведе орнитологът Михаил Илиев от Българското дружество за защита на птиците представи интересни факти за видовото разнообразие на птиците в България, природозащитния им статус и мерките за тяхното опазване. В беседата се включиха студенти катедра „Растениевъдство” Технически университет-Варна, която подготвя бъдещи агрономи.

Международния ден Земята, 21-ви април също ще бъде честван в Екопарк-Варна. Една от инициативите ще е отново със студентите по „Растениевъдство”, които ще почистват парка като доброволци, Това съобщи за Радио Варна техният преподавател на доц. Павлина Наскова.

Коментари

Новини Варна