IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:45 | 2 април 2022
Обновен: 21:17 | 25 април 2024

Борисов успокои Портних: Депутатите ще дойдат с теб в ареста (ВИДЕО)

Без магистрала „Хемус“ Варна ще остане далече, коментира лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Борисов успокои Портних: Депутатите ще дойдат с теб в ареста (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук/Бойко Борисов

"Кмете, искам да видиш депутатите - те ще дойдат с теб в ареста", заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той и други видни "гербери" посетиха морската столица в събота. Изказването на Борисов дойде в края на речта му пред актива, когато се обърна към кмета и регионален лидер на партията Иван Портних, предаде "Сега". Контекстът беше, че настоящата власт е свирепо брутална, репресира ГЕРБ, а Портних може да е спокоен все пак, тъй като партията ще го защити. В началото на словото си пък Борисов благодари на варненците, които пропътуваха разстоянието до София, за да го защитят него при ареста му преди 2 седмици. В групата бе и Портних.

Казвайки това днес, вероятно Борисов е имал предвид непотвърдените до момента информации в някои медии, че специализираната прокуратура ще връчи на 11 април обвинителен акт на Портних заради фекалния разлив във Варненското езеро през 2019 г. А междувременно ще иска и отстраняването му от поста.

Иначе в 30-минутната си реч Борисов громеше напоително както управляващите, така и медиите. Обвини ги, че не са свободни, аргументирайки се с примери как премълчавали неудобните за правителството факти. Борисов спести какво бе медийното поведение, докато управляваше той.

яма тема, по която да се отчете успех за първите 100 дни управление на правителството. Това заяви във Варна лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

"Вече не могат да кажат, че се борят с корупцията. Повече той не може да каже думата корупция, с един меморандум за 1 млрд. долара се замазаха и приключиха", подчерта Борисов.

„Подлъгаха хората с машините, с чекмеджетата. Никога не съм имал злато. Евро съм пипал, защото имах най-успешната охранителна фирма“, обясни бившият премиер.

Борисов определели като спекулация и лъжа твърдението, че ако България окаже военна помощ на Украйна, страната се въвлича във война. „Когато става въпрос за въоръжение за нашата приятелска страна Украйна, трябва да сме непоколебими, само това спира войната", заяви лидерът на ГЕРБ.

„Мъчно ми е за Варна, че се пропусна една година в развитието й. Варна без магистрала „Хемус“ е далече и ще остане далече“, коментира Борисов. По думите му, за последната една година управляващите „една лъжица асфалт не са изсипали“.

"Виждам партията жива и яка, и готова да се противопостави на чудовищния грабеж", отбеляза Бойко Борисов. 

Във Варна той се срещна с активисти на партията. На срещата в Двореца на културата и спорта присъства почти цялата парламентарна група на ГЕРБ.

Коментари

Новини Варна