IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
11:30 | 7 април 2022
Обновен: 16:26 | 22 април 2024

Започват кампании срещу пияни и дрогирани водачи във Варна

„Не шофирай, ако си пил“ и „Без дрога на пътя: Последната магистрала“ е мотото на двете инициативи

По материала работи: Слав Велев
Започват кампании срещу пияни и дрогирани водачи във Варна

Откриване на наркотици в автомобил от полицейско куче/Снимка: Община Варна

Започват кампаниите „Не шофирай, ако си пил“ и „Без дрога на пътя: Последната магистрала“, организирани от дирекция „Превенции“ към Община Варна, в партньорство с ОД на МВР-Варна.

В рамките на първото събитие от инициативата доброволци имаха възможност да наблюдават демонстрация на изследване с полеви тестове за употреба на алкохол и психоактивни вещества от служители на сектор „Пътна полиция“, както и демонстрация за откриване на наркотици в автомобил от полицейско куче. Получените знания за санкциите, налагани на установени водачи на МПС, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества, доброволците от превантивните клубове ще използват в информационни сесии по темата със свои връстници. По време на срещата участниците се запознаха и с дейността и обучението в Академията на МВР.

На срещата присъстваха зам.-кмета Тодор Иванов, старши комисар Атанас Михов, директор на ОД на МВР – Варна, комисар Даниел Пашов, директор на Център за специализация и полицейска подготовка във Варна при Академията на МВР, представители на районна и окръжна прокуратура, представители на Затвор - Варна, представители на Общинския съвет по наркотичните вещества – Варна и дирекция „Превенции“.

Коментари

Новини Варна