IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
10:00 | 15 април 2022
Обновен: 22:23 | 24 март 2024

Бум на кражбите във Варненско, арестуваха 7 апаша само за ден

Закопчан е крадеца, свил 3 велосипеда от кооперация в центъра

По материала работи: Слав Велев
Бум на кражбите във Варненско, арестуваха 7 апаша само за ден

Бум на битовите кражби регистрират служителите на реда във Варненско през последните седмици. Вчера, само за няколко часа служители на Първо РУ установили и задържали варненец на 41 години, известен на МВР, осъждан. Според първоначалната информация той е проникнал  във вътрешен двор на кооперация на ул.“К. Доганов“ и е извършил кражба на три броя велосипеди. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.

Екипите на РУ Девня са разкрили две кражби във вчерашния ден, след светкавични оперативно –издирвателни мероприятия.

При първата са установили и задържали двама рецидивисти – на 41 и 52 години, които от стопанска постройка в с. Чернево са отмъкнали метални профили и тръби.

Други трима – жена на 40 години от Генерал Тошево, мъж от Суворово на 31 години, известен на полицията, осъждан и жителка на Суворово на 37 години, също са се озовали в ареста за срок до денонощие. Чрез взломяване на халките на катинар на входна врата, те са проникнали в къща в Суворово и са откраднали 4 бр. печки на твърдо гориво, 2 бр. хладилника, 4 бр. плазмени телевизора и друга покъщнина. Инкриминираните вещи са издирени и върнати на собственичката си. По двата случая са образувани досъдебни производства и предстои повдигане на обвинения.

30-годишен жител на с. Синдел, известен на МВР,  попаднал вчера – по обяд, в полицейски арест. При извършена проверка, от служителите на Четвърто РУ, на дома обитаван от мъжа, полицаите установили 8 бр. дървени вагонни врати, 1 бр. метална вагонна врата, 1 бр. ъглошлайф, 1 бр. макара ел. кабел, 3 бр. жп релси и 1бр. клещи за същите, както и множество елементи от жп инфраструктура. След проведени издирвателни мероприятия, служителите на реда установили, че вещите са обект на кражба от вагонно депо в с. Тръстиково. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна