IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:30 | 18 април 2022
Обновен: 20:18 | 29 април 2024

Раздават храни на нуждаещи се на Велика сряда във Варна

Акцията ще бъде в храм „Св. прпмчк Прокопий Варненски“

По материала работи: Слав Велев
Раздават храни на нуждаещи се на Велика сряда във Варна

Снимка: Черно море/АРХИВ

На 20 април – Велика сряда, от 9:00 часа Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи Преждеосвещена света Литургия в храм „Св. прпмчк Прокопий Варненски“ в морската столица.

След службата, в 11:00 часа в двора на храма ще бъдат раздадени 300 пакета с хранителни продукти. Благотворителната дарителска кампания за набирането на помощите – инициативата „ЕДИНЕНИЕ” на госпожа Галена Лакова, се организира с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан и подкрепата на Варненска и Великопреславска света митрополия. Кампанията обедини усилията на тези, които могат да помогнат на нуждаещите се, за да бъде празникът на Христовото Възкресение по-радостен за всички.

В същия ден, по инициатива на граждани от района и ОУ „Йордан Йовков“, ученици от училището и техните родители ще засадят дръвчета в двора на храма.

Коментари

Новини Варна