IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:00 | 19 април 2022
Обновен: 17:18 | 29 април 2024

Събраха част от парите за детската линейка във Варна

Следващата събота ще е мащабното предаване на капачки, което цели подпомагане на благотворителната кауза

По материала работи: Слав Велев
Събраха част от парите за детската линейка във Варна

Близо 53 хиляди лева са събрани до момента в кампанията с цел закупуване на специализирана детска линейка за Варна. Инициативата е на сдружение "Аз вярвам и помагам", които стоят зад мащабното събиране на пластмасови  капачки в морската столица.

Следващото такова ще е на 30 април от 9.00 до 15.00 часа пред Катедралата. Капачките трябва да бъдат в чували, торби или кашони, но не и в туби, уточняват от сдружението.

Освен капачки, ще се събират и стотинки, които не е нужно да бъдат отделяни и сортирани по номинална стойност. По време на събитието ще има разположени дарителски кутии. Ще има и благотворителен дарителски базар, на който ще се предлагат рекламни материали (чаши, тениски, магнити, ключодържатели, ароматизатори и други) с логото на кампанията. Всички събрани средства ще отидат за каузата и събирането на сумата от 200 000 лв., нужни за купуване на детска линейка.

Дарители вече подпомагат с финансови средства кампанията. Продадени са и над 10 хиляди броя „Вода с кауза”.

Благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" е първата в България, която бе създадена през 2015 г. с цел да се събират капачки за рециклиране, а със събраните средства да се закупуват медицински апаратури в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология. Така  за 7 години бяха събрани 176 тона капачки и дарени 22 медицински апаратури.

Коментари

Новини Варна