IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
13:15 | 27 април 2022
Обновен: 20:27 | 19 април 2024

Откриха STEM център във Варненската морска гимназия (СНИМКИ)

Той е разположен в четири помещения, с обособени зони за различни дейности

По материала работи: Слав Велев
Откриха STEM център във Варненската морска гимназия (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

STEM център FabLab бе открит във Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“.  Той е разположен в четири помещения, с обособени зони за програмиране и роботика, зона за обучение с мобилни и 3D технологии, зона за обучение с виртуална и добавена реалност и зона за отдих.

Иновативният образователен център е от ново поколение и предоставя възможности за иновации, осигурява практическото измерение на учебната програма и мотивира учениците да придобият компетентности и умения, ориентирани към практиката и бъдещата им професионална реализация, обясни директорът на учебното заведение Виолета Шишкова. 

Гости на събитието бяха Наталия Михалевска, директор на дирекция “Образование на българите в чужбина и училищни мрежи“ в МОН, Лилия Христова – директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, Ирена Радева – началник на РУО Варна, представители на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Техническия университет, директори на професионални гимназии, представители на партньорски организации, бивши възпитаници на училището.

След откриването ученици от гимназията направиха демонстрации, с които представиха възможностите на SТЕМ центъра.

 

Коментари

Новини Варна