IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
13:52 | 18 май 2015
Обновен: 01:54 | 26 март 2024

Радан Кънев: Реформите в Конституцията са отворени към всички

В България се забелязва стабилизация, която се дължи на доверието към страната в международен мащаб, както и на подобряването в икономическата и инвестиционна среда

По материала работи: Слав Велев
снимка: Пламен Гутинов

Проектът за промяна на Конституцията е отворен към всички партии. Очаквам дори БСП и ДПС под натиска на избирателите си да приемат предложенията. Това каза на пресконференция вчера във Варна съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.
 

Припомняме, че в Народното събрание текат преговори на различни нива за подкрепа на предложенията за изменение в Конституцията. С тях от управляващата коалиция се надяват най-накрая да се проведе реформа в съдебната система.
 

Ако БСП и ДПС блокират предложението за промяна на основния закон, ще покажат безотговорната си същност, смята Кънев. Според него за подобна реформа имало съпротива и в част от ГЕРБ, но там лидерът Борисов е заявил, че е за промените.
 

Кънев обяви, че вече се забелязва стабилизация на България. Това се дължи на доверието към страната в международен мащаб, отварянето на еврофондовете към държавата, както и стабилизацията на икономическата и инвестиционна среда.
 

Увеличава се заетостта, както и средния доход, но корупцията и недоверието в правосъдието, могат да стопират тези процеси, предупреди Радан Кънев.
 

На същата пресконференция общинският съветник от ДСБ Ивайло Митковски обяви, че се надява министърът на здравеопазването Петър Москов да проведе нужните разговори с община Варна, за да се реши тежкия въпрос с тубдиспансера. 
 

Митковски алармира, че след ликвидирането на лечебното заведение няма кой да поеме пациентите му. В момента има 30 болни в тубдиспансера, разкри съветникът.
 

Трябва да се реши дали болницата да се прехвърли към друго лечебно заведение и кое ще е то. Дали общината е в състояние да плати задълженията на тубдиспансера, които възлизат на 500 000 лева, попита Митковски. Той съобщи, че веднага след ликвидирането на болницата там е влязъл съдия-изпълнител, който е описал имуществото.
 

Ивайло Митковски се възмути от отношението към управителя на АГ болницата във Варна д-р Радослав Минков. Въпреки че, това заведение е на печалба и се купува нова апаратура, възникнаха брожения, че заплатите били ниски. По тази причина и д-р Минков не бе освободен от общинския съвет от отговорност като управител. Заплатите са ниски в цялото здравеопазване, несериозен е този довод за атаката срещу Радослав Минков, обяви Ивайло Митковски.
 

Деян Балев
снимка: Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна