IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
10:45 | 30 април 2022
Обновен: 20:39 | 25 април 2024

5 тона капачки събраха за 15 мин. във Варна (ВИДЕО)

Акцията продължава до 15:00 ч. днес 

По материала работи: Слав Велев
5 тона капачки събраха за 15 мин. във Варна (ВИДЕО)

Владислав Николов, председател на сдружение "Аз вярвам и помагам"/Снимка: "Аз вярвам и помагам"

5 тона капачки събраха за 15 мин. във Варна. Това съобщи организаторът на кампанията "Аз вярвам и помагам" и председател на едноименното сдружение Владислав Николов. Мащабно благотворително събиране на капачки и стотинки за закупуването на специализирана детска линейка за Варна се провежда днес пред Катедралния храм "Успение Богородично" във Варна.

Акцията започна в 09:00 и ще продължи до 15:00 ч. 

Тази година ще бъде по-различна от досегашните, като организаторите ще дадат възможност да се предават освен капачки и стотинки от 0,01 лв., 0,02 лв., 0,05 лв., 0,10 лв., 0,20 лв., 0,50 лв., 1 лв. и 2 лв., които не трябва да бъдат отделяни и сортирани по номинална стойност.

По време на събитието ще има благотворителен дарителски базар, на който ще се предлагат рекламни материали (чаши, тениски, магнити, ключодържатели, ароматизатори и други) с логото на кампанията в помощ за събирането на повече средства. На площада ще има и дарителски кутии, където всеки, който желае, ще може да дари и хартиени банкноти в помощ на инициативата за закупуването на детска линейка за Варна.

По време на събитието от сдружението очакват да преминат над 20 000 души, а в края на деня да бъдат събрани за рециклиране около 40 тона капачки. Целта им е да съберат 50 000 лв. от дарения за един ден.

"Тази година определихме като цел да съберем средства за закупуването и даряването в Спешна помощ в град Варна на първата Детска линейка, която по информация от лекарите специалисти ще се ползва между 5 и 7 пъти в денонощието", споделя Владислав Николов, председател на "Аз Вярвам и Помагам".

Благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" е първата в България, която през 2015 г. бе създадена с цел да се събират капачки за рециклиране, а със събраните средства да се закупува медицинска апаратура в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология. За 7 години бяха събрани 176 тона капачки и дарени 22 медицински апаратури. В последната акция през април 2021 г. бяха събрани 36 тона капачки.

Коментари

Киро ( преди 1 година )
Патрони за Зеленски, капачки за нашите деца!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 1 година )
По-добре да даря заплатата си за оръжие за Украйна!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Хййкйхг ( преди 1 година )
Събирането на капачки е глупост
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна