IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:00 | 30 април 2022
Обновен: 13:38 | 3 май 2024

Варненски младежи правят филми срещу агресията

Академията е възможност за безплатно обучение на 20 младежи от 14 до 19-годишна възраст в изработката и монтаж на видеа

По материала работи: Слав Велев
Варненски младежи правят филми срещу агресията

Снимка: Младежка академия Варна

Участниците в „Младежка академия Варна“ се учиха да видео заснемат с професионална техника и влязоха в ролята на актьори за да помагат на свои връстници станали обект на агресия.

С подкрепата на експерти от Регионален телевизионен център Варна към Българската национална телевизия, младежите разказаха пред камера реални истории, случили се на тях или техни съученици, свързани с различни форми на агресия и сексуално насилие. Всяка една от тези истории младежите ще изградят в късометражен филм. Целта е  да помогнат на свои съученици попаднали в същата ситуация, както и да променят гледната им точна към този проблем.

Младежката академия е възможност за безплатно обучение на двадесет младежи от 14 до 19 годишна възраст в изработката и монтаж на видеа и късометражни филми. Обучението стартира на 14  март и ще продължи няколко месеца, като всеки един младеж ще се научи да създава сценарий, да заснема с професионална видео-техника, да монтира и озвучава видео продукти.

Младежката академия се радва на голям интерес, като приема и допълнителни участници. Желаещите младежи могат да се запишат за участие на имейл: sncmoiatgrad @gmail.com

Инициативата е част от Проект „Не значи НЕ!“  ACF / 877, който се изпълнява от Сдружение „Дебют“ в партньорство със Сдружение „Моят град“ и финансова подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Коментари

Новини Варна