IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:53 | 18 май 2015
Обновен: 00:43 | 21 април 2024

Таксиджия извади пистолет срещу шофьор след лека катастрофа

Пиян мъж блъсна патрулка и продължи спокойно към дома си

По материала работи: Слав Велев
Таксиджия извади пистолет срещу шофьор след лека катастрофа

Безумието по родните ни пътища продължава с пълна сила. През няколко часа варненските полицаи бяха вдигнати накрак заради буен таксиджия и пиян шофьор, блъснал патрулката на техни колеги, без изобщо да се усети. В неделния ден са регистрирани и няколко тежки катастрофи с ранени. Пътна полиция съветва шофьорите да бъдат много внимателни зад волана, особено сега, когато учебната година за най-малките свършва, времето вече е топло и в града има все повече хора с велосипеди.


Панаирът с таксиджията станал, след като жълтата кола и варненски мерцедес се блъснали на бул. „Христо Ботев”. Самият удар бил лек и щетите по двете коли са минимални, но буйните мъже зад воланите излезли на пътя и се скарали здраво, след като никой от тях не приел, че може той да е виновен за инцидента. След кратък спор 28-годишният таксиджия излязъл по кибритлия и засипал опонента си със солени псувни, обиди и заплахи. Като изчерпал речниковия си запас, извадил газов пистолет и заплашил другия шофьор с него. Пристигналите намясто полицаи го отвели в районното, където станало ясно, че той вече е бил осъждан. Буйният таксиджия е глобен 100 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство.


Другият тъжно-смешен инцидент станал в Аксаково. 39-годишен мъж от града се запил още по обяд с приятели, но решил, че това не му пречи да кара. Още по светло той седнал зад волана на колата си, но на пияна глава навлязъл в насрещното движение, блъснал леко идващата насреща му полицейска патрулка, която все пак почти успяла да избегне удара, и съвсем спокойно продължил да кара към дома си. Малко по-късно бил застигнат от патрулка и спрян, но останал страшно изненадан, като разбрал какво е направил. Дрегерът спрял на почти 3 промила, но мъжът отказал да даде кръвна проба.


33-годишен варненец се обърна на пътя със ситроена си, след като изтърва контрола над возилото заради висока скорост. При инцидента е пострадала малолетната му дъщеря, която е откарана в болницата с контузия на корема, без опасност за живота.


Други четирима обаче са в болница след забележителна каскада на пътя между Варна и Бургас. 25-годишен „състезател” от Ямбол решил да се направи на майстор зад волана на роувъра си, стъпил здраво на газта, но изтървал контрола над автомобила, навлязъл в насрещното и отнесъл страничното огледало на рено, идващо насреща му. Шофьорът на реното направил опит да избегне челния сблъсък, извъртял волана, навлязъл в банкета, изтървал контрола, поднесъл и преминавайки през двете платна, се обърнал в канавката и спрял в дърво. 48-годишният шофьор на френската кола е с контузии на гърба и главата. Двете му дъщери са настанени за лечение и наблюдение - едната с фрактура на ключицата и разкъсно- контузна рана на дясното ухо, а другата с фрактура на няколко прешлена. Тяхна приятелка също е с контузии и различни травми. 


Седем души пострадаха при друг инцидент в село Пчелник. 23-годишен ром от Каменар решил, че знакът стоп изобщо не го касае, дори не намалил скоростта  и буквално връхлетял с фолксвагена си върху движещия се с предимство мерцедес. При сблъсъка са пострадали петима души от ударената кола. 36-годишният шофьор и роднините му, които са на 46, 38 , 49 и 72 години, са получили различни травми и контузии, опасност за живота им няма. Пострадали са и две жени от фолксвагена - жена на 26 г., която получила фрактура на таза, прегледана  и настанена за лечение, без опасност за живота, и 18-годишно момиче, което е с контузия на главата.


Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна