IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
18:24 | 18 май 2015
Обновен: 09:28 | 4 април 2024

15 млн. лв. са необходими за трайното укрепване на свлачището

Станчовата алея се обезопасява от двете страни, за да няма никакво движение в рисковата зона

По материала работи: Слав Велев
снимка: Пламен Гутинов

По груби сметки ще са ни нужни около 15 милиона лева за трайно укрепване на свлачището по крайбрежната алея на Варна. Това заяви пред тв „Черно море“ областният управител Стоян Пасев. В момента ние обезопасяваме района. Няма укрепване, тъй като парите са изчерпани, добави губернаторът.

Станчовата алея се обезопасява от двете страни, за да няма никакво движение. В момента множество граждани рискуват, като се надвесват над склона, каза Пасев.


Той добави, че в долната част на ската се изхвърлят боклуците, а земната маса се доближава до ската, за да спре евентуално свлачище. Ще бъдат наредени и бетонови блокчета, за да не засегне евентуално ново срутище алеята, каза Стоян Пасев.


Има още активни свлачища в района. Те касаят пътните артерии. Такъв е пътят между Албена и Златни пясъци. На този етап не можем да укрепим, трябва да се търси обходен маршрут през Осеново, смята областният управител.


Отбили сме пътя на тежкотоварните автомобили, но там минават и автобуси с туристи, информира губернаторът.


Буните на плажа също са проблем. В момента тече процедура по актуването им, защото повечето нямат актове за собственост. Чуждестранни фирми предлагат по-евтино решение на въпроса, направил съм доклад до регионалното министерство, за да видим дали са приложими тук технологиите, които предлагат. 


Татяна Кисьова

Коментари

Новини Варна