IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
09:45 | 8 май 2022
Обновен: 20:33 | 26 април 2024

Роми тормозят хора в центъра на Варна

Мятат бомбички и вадят пистолет на граждани

По материала работи: Слав Велев
Роми тормозят хора в центъра на Варна

улица "Козлодуй" №60 Варна/Снимка: Google maps

Роми тормозят хора в центъра на Варна. За това сигнализира до ИА "Черно море" Стефан Узунов, който живее в район "Одесос". Става дума за самонастанили се хора в една от изоставените сгради в централната градска част. Освен че цапат, палят и вдигат шум, ромите мятали бомбички по преминаващи граждани, като в един от случаите се стигнало и до заплаха с убийство и размахване на пистолет. За случая са сигнализирани органите на реда. Жалби има подадени не само в полицията, но и в община Варна.

Ето какво пише Узунов до медията ни:

"Пиша ви във връзка с незаконно сметище намиращо се на адрес град Варна, улица "Козлодуй" №60. От години на адреса има незавършена рушаща се сграда, в която има самонастанени лица от ромски произход, които събират отпадъци от кофите и ги трупат в сградата. През 2021 година положението стана нетърпимо, навъдиха се и плъхове, а  миризмата носеща се от сметището, бе ужасна. Подадох жалба до община Варна, през формата контактната "Сигнали Варна", като съответно  бе заведен сигнал с № СИГ21004757ВН/27.08.2021Г.

В следствие на сигнала, община Варна взе незабавни мерки, за което мога да изкажа само адмирации, и бяха почистени отпадъците от сградата. Проблемът е че ромите живеещи в рушащата се сграда все още живеят там, и за отрицателно време възстановиха руините от отпадъци вътре. В момента ситуацията е същата, като към момента отглеждат вътре и две или три агресивни кучета, които тичат след преминаващите автомобили, велосипедисти, а понякога лаят и по майки с бебешки колички. Не коментирам и че цяла зима цепят дърва, дъски и летви за да се отопляват, върху скоро изградения тротоар. Отделно изгарят и отпадъци, за да се отопляват, в студените дни.

Вчера при поредното пререкание с ромите, след хвърляне на бомбичка/пиратка от сградата, по нас движейки се по тротоара с дете на една година, бяхме заплашени и с пистолет. Като съответно сме сигнализирали полицията за разигралата се ситуация. Оказа се, че от местна фирма са назначили единия ром, за пазач на техния строителен обект в съседство, като той твърди, че фирмата му е осигурила пистолета и документи за притежанието му. Естествено въоръженият ром бе и във видимо нетрезво състояние.

Положението с тези роми става нетърпимо, с всеки изминал ден, и това в центъра на Варна."

За съжаление случаят на ул. "Козлодуй" не е прецедент за нашия град. Подобни сгради има във всички райони, а местната власт се сеща за тях единствено след поредния инцидент с фатален край.

Коментари

ivelina ( преди 1 година )
Zashto lajite che iskara pistolet prosto xvarlixa piratka vie kazxate maikavi cikani i coveka ne vi zaplashi s pistolet da govorim istinata azam komjika na stanaloto ne zashtitavam romiti no kazvam istinata che neste bili zaplajeni s pistolet tam imashe malko dete na 9godini koeto xvarli piratka avie posuvaxte
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна