IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:30 | 8 май 2022
Обновен: 04:35 | 20 април 2024

53-годишен от дома за възрастни във Варна е заподозрян за пожара (ВИДЕО)

Загиналите са трима мъже - на възраст 70 г., 73 г. и 88 г., както и една жена

По материала работи: Слав Велев
53-годишен от дома за възрастни във Варна е заподозрян за пожара (ВИДЕО)

На място пристигнаха окръжният прокурор на Варна Красимир Конов/Кадър: Нова ТВ

Предполага се, че 53-годишен обитател на дома е причинил пожара при който четирима души загинаха в дом за възрастни хора "Св. Георги" в местността "Сотира" във Варна. Той е настанен в психиатрична клиника във Варна, а огледите на място продължават. 

Загиналите са трима мъже - на възраст 70 г., 73 г. и 88 г., както и една жена. Друга жена, на 83 години, която е била настанена в дома, е в болница, с опасност за живота.  

Пламъците избухнали около 2 часа през нощта, а сигнал за инцидента бил подаден малко преди и 3 часа. Пожарът тръгнал от една от стаите на приземния етаж. Служители на дома първоначално се опитали да гасят огъня с подръчни средства.

В дома са настанени възрастни и трудноподвижни хора, което е затруднило евакуацията. 

На място пристигнаха окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, както и ст. комисар Атанас Михов, директор на ОД на МВР в града. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура във Варна. Уточнява се, че във всяка от стаите има камери, чиито записи се изземат.

Вижте повече в репортажа на Емил Дамянов 

Коментари

Новини Варна