IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:15 | 12 май 2022
Обновен: 15:24 | 17 април 2024

Искат възстановяване на бобслея и влакчето в Морската градина на Варна

Атракционът е създаден през 80-те години на миналия век, но от началото на демокрацията тъне в разруха

По материала работи: Слав Велев
Искат възстановяване на бобслея и влакчето в Морската градина на Варна

Снимка: Фейсбук група "Изоставено в България"

Летният бобслей и влакчето към него да бъдат възстановени, като това бъде заложено в Плана за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. Това предлагат от групата на „Възраждане” в Общинския съвет, предаде "Дарик".

Атракционът в Морската градина е създаден през 80-те години на миналия век, като се превръща в емблема за поколения деца от Варна и гостите на града. През 90-те години поддръжката на съоръжението спира и така то започва да тъне в разруха.

Началото на пистата е било във високата част на Морската градина, близо до стълбите край водопада. Там е имало и панорамна тераса. Краят е бил до Офицерския плаж. След спускане, изкачването нагоре е ставало с монорелсово влакче.

С възстановяването на летния бобслей и влакчето ще бъде облагородено и мястото край него. В момента то е неподдържано, рушащо се и е свърталище на наркомани, изтъкват от „Възраждане”.

Предложението им е изпратено до председателя на Общинския съвет и кмета. Като начало се предлага изработване на план и количествено-стойностна сметка за възстановяване на емблематичното за варненци съоръжение.

Коментари

52 ( преди 1 година )
Дано се сетят да възстановят и младежката площадка,мисля че за там трябваше да се направи някакво укрепване на терена.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Хвйвис ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Фххъъъ ( преди 1 година )
Портних е нагъл и не работи за град ВарнаТой се гордее че ще застройм Варна с сгради това не е нормално Портних не иска да имаме места за разходка на откритоПортних се гордее с моловете то това са американски затворени комплекси с магазини молове не ни трябват трябва да дишаме а в моловете няма чист въздух
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 4
Ццхххх ( преди 1 година )
Няма да стане защото Портних не работи за града
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 5
Новини Варна