IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
11:30 | 17 май 2022
Обновен: 00:26 | 23 март 2024

Младежки интеграционен клуб отваря във Варна

Повечето от участниците са украинци

По материала работи: Слав Велев
Младежки интеграционен клуб отваря във Варна

Снимката е илюстративна/kontrax

Младежки интеграционен клуб ще отвори врати в началото на месец юни в морската ни столица. Той ще бъде създаден с помощта на активни млади хора, доброволци към Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“. В Интеграционният клуб  ще се включат около 20 младежи, голяма част от които от украински бежански семейства. 

Опитни  фасилитатори и психолози в рамките на три месеца  ще работят с младежите, изпитващи предизвикателства в социализацията.

Младежкият клуб ще създаде безопасно пространство за споделяне и предоставяне на психо-социална подкрепа на тийнейджъри от Украйна, които са се записали в местни училища.

Българските и украински младежи ще се събират заедно, ще дискутират теми, които ги вълнуват и  възможностите, които Варна предлага  за ангажиране със спорт и доброволчество в свободното им време. Те ще направят заедно късометражен видео филм с послания за мир.

Инициативата е част от Проект „Обединени за мир“, финансиран чрез Фондация Чарлз Стюарт Мот по Програмата Глобални предизвикателства-местни решения, ръководена от Академията за развитие на филантропията в Полша.

В рамките на проекта ще бъде създаден и информационен сайт за достъпа до здравни и социални услуги и  до пазара на труда на украински граждани, живеещи във Варна и региона.

Коментари

Новини Варна