IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:45 | 20 май 2022
Обновен: 01:25 | 30 април 2024

Над 2000 варненци дариха за украинци в кампанията на БЧК

Предоставени са храни, медикаменти, финансови средства, дрехи и вещи от първа необходимост

По материала работи: Слав Велев
Над 2000 варненци дариха за украинци в кампанията на БЧК

Снимка: БЧК

Над 2000 варненци са се включили в кампанията на БЧК за подпомагане на пострадалите от военния конфликт в Украйна. Предоставени са хранителни продукти, медикаменти, финансови средства, дрехи и вещи от първа необходимост, консултации и психосоциална подкрепа, обяви председателят на Областната организация на БЧК във Варна Илия Раев, предаде "Дарик-Варна"

Годишно БЧК-Варна подпомага над 20 хиляди души в неравностойно положение,чрез програми за предоставяне на храна, хуманитарна помощ и социални услуги. Общо 300 тона храна са раздадени през миналата година на 10 043 социално уязвими лица, отчете Раев.

По случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, който се отбелязва на 8 май, Областният съвет на БЧК-Варна награди с отличията на организацията свои изявени доброволци и активисти от областта, партньори от държавната и местна власт, неправителствения сектор и бизнеса. 

Със златен медал от БЧК бе удостоен председателят на Варненския окръжен съд Марин Маринов. Отличие от Червения кръст получиха директорът на Районния център по трансфузионна хематология във Варна д-р Жанина Йорданова, доскорошният председател на Българска морска камара кап. Богдан Богданов и други. Тържеството се проведе в двора на Музея по история на медицината.

Коментари

Новини Варна