IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:30 | 20 май 2022
Обновен: 09:25 | 22 април 2024

Морските летища чакат ръст на туристите от 5 държави

Бум на познавателния туризъм във Варна преди началото на летния сезон

По материала работи: Слав Велев
Морските летища чакат ръст на туристите от 5 държави

Снимка: Летище Варна

Летищата във Варна и Бургас очакват за този сезон ръст на туристите от Великобритания, Ирландия, Чехия, Израел и Полша. За последния пазар прогнозата е за двойно повече пасажери, съобщи главният изпълнителен директор на фирмата концесионер „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“  Франк Кванте, предаде "Труд".

„Резервациите са на по-добри нива от очакванията ни след това, което се случи в Украйна. През април и първата половина на май резултатите на ключовите пазари са по-добри, въпреки че полети няма от Русия, Украйна и Беларус.  За сметка на това дебютно има линия от Абу Даби до Бургас и от Лил до Варна. Нови нискотарифни полети от нашето море ще има до Полша, Германия, Обединеното кралство и Швейцария, като се водят преговори и за още евтини въздушни връзки.  

„Положителният тренд е налице, но трябва да продължим активната маркетингова кампания, която да утвърди Черноморието като сигурна дестинация“, каза Кванте. 

Той призова за облекчаване на визовия режим за страните от Близкия изток. Интересът от този регион към ваканции у нас е налице, но тежката процедура се оказва пречка за развитието на пазара.

Все по-често хора от различни националности избират морската столица като дестинация с цел познавателен туризъм. Градските хотели са пълни. Това каза за Радио Варна Павлин Косев, хотелиер и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. Той посочи, че група белгийски студенти, които следват геология, са настанени в хотела му,  французи, които са дошли заради културните забележителности, както и туристи от Китай. По думите времето преди началото на активния летен сезон е най-подходящо за този вид туристи, преди курортите да се пренаселят. 

Чуйте подробности от разговора на Даниела Стойнова с Павлин Косев ТУК

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
За чий има линия от Абу Даби до Бургас, след като после всички се извозват до Варна?Тази селска политика на държавата е крайно време да спре.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна