IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:03 | 20 май 2015
Обновен: 23:55 | 21 март 2024

Ясни са резултатите от външното оценяване при четвъртокласниците

Анализът им предстои до дни

По материала работи: Златина Добрева
Ясни са резултатите от външното оценяване при четвъртокласниците

Ясна е вече успеваемостта от външното оценяване при четвъртокласниците. По български език и литература най-висок среден резултат са постигнали учениците от Осмо СОУ с преподаване на чужди езици „А.С. Пушкин“ – 17.06 точки. На изпита по математика най-добре са се представили четвъртокласниците от „Малкия принц“ – 19.06 точки. Номинираното за награда “Варна” в категория “Средно образование” училище „Пейо Яворов“ е показало най-висок успех по “Човек и общество” – 19.04 точки среден резултат. По “Човек и природа” най-добри знания са демонстрирали четвъртокласниците от ОУ „Неофит Бозвели“ – 19.5 точки. От Регионалния образователен инспекторат обещават в най-скоро време да са готови с анализа на постигнатите резултати и сравнението им с минали години.
Четвъртокласниците се потиха над четирите изпита до средата на май. По решение на образователното министерство резултатите нямат силата на оценка, а показват степента на усвояване на знанията по съответния предмет в точки. Според родители матурите при четвъртокласниците не нарушават обичайното всекидневие на децата им в училище и те не ги приемат по-различно от входно или изходно ниво, което обичайно правят в началото и края на всеки срок.
Полина Петрова

Коментари

Новини Варна