IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:00 | 30 май 2022
Обновен: 09:47 | 25 април 2024

Едва 78 бежанци отпътуваха с бързия влак от Варна тази сутрин

Украинците не искат да се местят от морските в планинските курорти за лятото

По материала работи: Слав Велев
Едва 78 бежанци отпътуваха с бързия влак от Варна тази сутрин

Снимката е илюстративна/Черно море/АРХИВ

Украинците не искат да се местят от морските в планинските курорти през лятото. Едва 78 украински бежанци отпътуваха тази сутрин с бързия влак от Варна за София. За целта към композицията бяха свързани 3 допълнителни вагона, предаде Дарик Варна.

Бежанците, основно жени и деца, ще бъдат настанени в бази в Рибарица и Паничище. Досега са били в хотели в курортните комплекси край Варна.

За безпроблемно преместване на бежанците и днес беше създадена организация от институции и доброволци. Очакваше са на влака да се качат близо 140 украинци.  

Заради започналото вчера транспортиране на бежанци от Варна към вътрешността на страната, до утре, 31 май, на безплатния паркинг на жп гара Варна не се допускат моторни превозни средства.

300 бежанци с увреждания от хотелите край Варна също ще бъдат настанени в държавни лечебни бази, коментираха от Агенцията по бежанците за БНТ.

Коментари

Новини Варна