IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:00 | 31 май 2022
Обновен: 19:02 | 23 март 2024

Как Варна почита Деня на Ботев и загиналите за освобождението

Вижте програмата на честванията за 2 юни

По материала работи: Слав Велев
Как Варна почита Деня на Ботев и загиналите за освобождението

Снимка: Черно море/АРХИВ

Денят на Ботев и загиналите за национално освобождение на България ще бъде отбелязан във Варна с общоградско поклонение. То ще се проведе на 2 юни от 10:00 ч. пред паметника на поета революционер в Морската градина. 

Организатор на събитието е дирекция „Култура и духовна развитие“ към Община Варна, а съорганизатори са Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

В 12:00 ч. за около 2 минути ще се проведе тренировка с реално задействане на сиренната система със сигнал „Въздушна опасност“. Тестването е регулярно с цел проверка на изправността на системата. То се провежда в изпълнение на решение на Министерския съвет, с което 2-ри юни е обявен за ден на Ботев, чиято памет се почита с вой на сирени.

Коментари

Георги Илиев ( преди 1 година )
Как варна почита ботев ли .. трябва да проверите чешмата на Ботевата градинка как е оставена от кмета, и тази на тракия, и тази на общината ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна