IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
11:30 | 8 юни 2022
Обновен: 00:01 | 26 март 2024

Владиславовският дилър Алиш продължава да търка наровете в следствието

Апелативен съд – Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение на 51-годишния мъж

По материала работи: Слав Велев
Владиславовският дилър Алиш продължава да търка наровете в следствието

Апелативен съд – Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение, постановена от Окръжен съд – Варна спрямо мъж, обвинен в държане с цел разпространение на наркотици.

51-годишният Алиш А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 01.- 02.юни е държал с цел разпространение 5,22 гр. марихуана, 0,18 гр. амфетамин и 130.014 гр. амфетаминопроизводни. Част от тези вещества разпространил на двама души.

Представителят на Апелативната прокуратура смята, че деятелността е осъществявана и в предходни периоди. Извършвана е от къщата на обвиняемия, поради което по-лека мярка за неотклонение няма да обслужи целите на закона.

Защитникът на Алиш А. каза, че доверителят му не се дистанцира от деянието и е признал извършването му. Той обаче изключи да има риск от укриване или извършване на престъпление.

Въз основа на доказателствата и Апелативният съд стигна до обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието. Въззивната инстанция не намери за реална опасността Алиш А. да се укрие. Той е в зряла възраст, семеен, реабилитиран по право. Рискът от извършване на престъпление обаче съществува. Изводът може да се направи от начина на реализиране на деянието, за което е обвинен – разпространил е високорискови наркотици от дома, в който живее. Затова мярка за неотклонение, различна от задържането под стража, няма да е адекватна и не би изпълнила целите на закона. 

Апелативен съд – Варна не намери законови основания да отмени най-тежката мярка за неотклонение на Алиш А. и потвърди определението на Окръжен съд – Варна, с което тя е била взета.

Съдебният акт на въззивната инстанция е окончателен.

Коментари

Новини Варна