IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:40 | 8 юни 2022
Обновен: 06:37 | 23 март 2024

Съдят мъж от Балчик, подпалил дома на бившата си жена

Съпругата заминала за Германия, а след 3 г. решила да прибере и децата

По материала работи: Слав Велев
Съдят мъж от Балчик, подпалил дома на бившата си жена

31-годишен мъж от Балчик ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Добрич за това, че в условията на продължавано престъпление, запалил имущество – чужда недвижима собственост със значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпростре и върху други имоти, като от тези случаи са последвали значителни вреди за собствениците им. Той бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 330, ал. 3, пр.1 във връзка с член 330, ал. 2, т.2 във връзка с чл. 330, ал.1 във връзка с чл. 26, ал.1 от НК.

А.Д. бил женен за своя съгражданка, с която имали две деца. През 2018 г. двамата се разделили. Жената заживяла в ФР Германия, а обвиняемият заедно с родителите и двете си деца живеел в Балчик. Едва през 2021 година тя подала молба за развод и поискала родителските права над децата, тъй като се била устроила в чужбина и желаела да ги вземе при себе си.

Обвиняемият не бил съгласен с това и създалата се ситуация го провокирала да предприеме крайни мерки. На 24 септември 2021 г. той употребил значително количество алкохол и взел решение да отиде до дома на бившата си жена и да запали къщата. За да реализира замислено се прибрал в дома си, където съхранявал бензин, напълнил в малка бутилка и тръгнал. От задната част на къщата достигнал до покрива, излял запалителната течност и я запалил.

На 18 октомври, след като отново консумирал солидно количество алкохол, А.Д. решил да отмъсти и на мъж, с когото знаел, че бившата му жена имала интимни отношения. Отново се подготвил за палеж и се отправил към къща, в която преди време той живеел. По подобен на предишният път начин запалил покрива на къщата и си тръгнал.

Обвиняемият по случая е осъждан. Той нямал образование, нито постоянна работа. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Добричкия окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок три до десет години.

Коментари

Новини Варна