IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:50 | 11 юни 2022
Обновен: 22:18 | 23 април 2024

Гуцанов се разходи по свлачището на "Трифон Зарезан"

Общинската икономика във Варна е затънала не до гуша, а вече диша с шнорхел, заяви депутатът от БСП

По материала работи: Слав Велев
Гуцанов се разходи по свлачището на "Трифон Зарезан"

Снимка: Фейсбук/Борислав Гуцанов

Безотговорно е две десетилетия свлачището край "Трифон Зарезан" да е изоставено и общината и държавата да не полагат елементарни грижи да го възстановят. Това казах днес в предаването "Позиция" по радио "Варна", съобщи депутат от БСП във Фейсбук.

"Припомням ви, че в миналото свлачище имаше и край "Кабакум" и то беше значително по-трудно за оправяне. Въпреки това, по времето на мандата ми като председател на общинския съвет с помощта на министър Асен Гагаузов се справихме с него. Сега сме свидетели на абсолютно безхаберие", пише още Гуцанов, като призовава: Нека взимаме пример от съседите си.

Той заяви, че румъния кандидатства и спечели средства по програмите на Европейския съюз и укрепва е брега и предотвратяване на ерозията край Констанца, като само за там бяха дадени 841 милиона евро, от които 602 милиона са европейско финансиране.

"Какво правим ние? Абсолютно нищо! Общинската икономика във Варна е затънала не до гуша, а вече диша с шнорхел! И смятам, че това е безобразие и престъпление към жителите на нашия град", коментира градският лидер на БСП.

Ето какво заявява още Гуцанов:

"Това свлачище би могло да бъде преодоляно като проблем чрез премостване за около 30 милиона лева. Вместо това общината тегли заем за 150 милиона и ги дава за оправяне на улици, за проект който не е структуроопределящ за туризма и бъдещето на града.

Нека ви припомня, че заради същото това безхаберие падна фара на Галата и там също се активираха свлачищни процеси.

Още от 2012-2014 година се знае, че Българското Черноморие е на път да изгуби голяма част от плажове. Според данни на Областна администрация – Варна само на плажа в кв. "Аспарухово" в рамките на една година са загубени около 50 дка от пясъчната ивица.

Другата тема, която засегнахме в предаването, е предстоящата актуализация на бюджета на държавата. Казах, че съм оптимист, защото не вярвам, че заради партиен егоизъм и тесногръдие някой би лишил българските граждани от подкрепата, от която имат отчаяна нужда.

И не математическия сбор на гласове е важен, а съвестта и моралът на всеки един депутат.

Само така ще се увеличат с 20 % пенсиите на 2 100 000 пенсионери, ще се вдигне необлагаемият минимум за младите семейства на 6000 на месец, ще влязат в сила и антикризисните мерки на държавата.

Вярвам, че на 27 юни актуализацията на бюджета ще е факт, защото светът не се върти около една партия. Хората са важните!

Коментари

Новини Варна