IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:30 | 13 юли 2022
Обновен: 21:58 | 19 април 2024

ГЕРБ пита: Къде са парите от дарителската сметка за украинските бежанци?

Варненските депутати са внесли запитване в НС до премиера и вицепремиера по ефективно управление в оставка

По материала работи: Слав Велев
ГЕРБ пита: Къде са парите от дарителската сметка за украинските бежанци?

Снимка: Фейсбук/Стела Николова/АРХИВ

ПП ГЕРБ - Варна отново поставя въпроса към областния управител Благомир Коцев от правителството на „Продължаваме Промяната”: Къде са парите от  дарителската сметка BG20RZBB91551061039450  за съдействие на бежанците от Украйна, обявена от него на специализирания сайт varnaforukraine.

След подадено заявление от народния представител от ГЕРБ/СДС Славена Точева по ЗДОИ до областния управител е получен отговор с обяснението, че дарителската сметка не е на Областна администрация и е подаден линк на страницата на Български дарителски форум. На страницата обаче не се посочват  събраните от дарители средства, както и за какво са изхарчени.

В тази връзка  народните представители от ПГ на ГЕРБ/ СДС – Варна внесоха питане в НС до премиера и вицепремиера по ефективно управление в оставка от правителството на „Продължаваме Промяната”. Специализираният сайт varnaforukrainе на Центъра за украинските бежанци има ли връзка с лицето Светослав Георгиев, представен като негов говорител, който се явява  едновременно и спонсор на Фейсбук публикациите на областния управител Благомир Коцев? На този въпрос ПП ГЕРБ-Варна отдавна чака отговор!

Коментари

Новини Варна