IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
16:59 | 13 юли 2022
Обновен: 06:44 | 16 април 2024

Условна за кранист, убил строител на обект в Провадия

Младен М. е с чисто съдебно минало, живее и работи в Германия

По материала работи: Слав Велев
Условна за кранист, убил строител на обект в Провадия

Варненският окръжен съд призна за виновен 39-годишния Младен М., за това че при работа с кран на строителен обект нарушил законовите разпоредби за здравословни и безопасни условия на труд и чрез немарливото изпълнение на дейността си причинил смъртта на един от работниците на строежа.

Делото беше решено в едно съдебно заседание, след като чрез защитника си Младен М., поиска разглеждане на производството по съкратената процедура с признаване на всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт. В този случай, според НПК, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява с 1/3 наказанието „лишаване от свобода“, което е наложил.

Окръжен съд – Варна призна 39-годишния мъж за виновен, че на 02.11.2018 г. в гр. Провадия на строителен обект предприел маневра на заден ход, без да е прибрал стрелата на крана, който управлявал и против правилата за безопасност на работа с него. Целта била да разтовари по-близо до работниците палет с тухли, за да ги улесни в работата им. По време на маневрата, изпънатата стрела на крана закачила изградената вече стена, която се срутила и премазала един от работниците на обекта.

Младен М. е с чисто съдебно минало, работи, семеен, като в момента живее в Република Германия. 

За извършеното престъпление съдът му определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което намали с 1/3 до 8 месеца, заради процедурата, по която се разглежда производството. Изтърпяването на наказанието се отлага с изпитателен срок от  3 години.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна в 15- дневен срок от днес.

Коментари

Новини Варна