IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:15 | 14 юли 2022
Обновен: 15:07 | 23 април 2024

Глобиха варненец, блъснал баба на излизане от гараж

55-годишният мъж е направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалата

По материала работи: Слав Велев
Глобиха варненец, блъснал баба на излизане от гараж

Снимката е илюстративна

55-годишен водач беше признат за виновен в това, че на 28 септември миналата година, при управление на лек автомобил във Варна, нарушил правилата за движение по пътищата, като при маневра за излизане от гараж не забелязал и не пропуснал придвижваща се по тротоара в близост до пътното платно възрастна жена. По този начин, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на пешеходката, изразяваща се в счупване на кости на крайник, обусловило трайно затруднение в движенията на крака за период от около 3-6 месеца.

Подсъдимият е правоспособен водач с чисто съдебно минало. Деянието е извършено по непредпазливост, като непосредствено след инцидента 55-годишният мъж е направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалата. Районен съд – Варна го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343 А, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По внесено от прокуратурата постановление и направено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, съдът му наложи глоба в размер на 1000 лева. Направените разноски по делото за близо 700 лева също са в тежест на подсъдимия. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна