IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:45 | 21 юли 2022
Обновен: 11:18 | 23 април 2024

Какви са баловете на второ класиране за варненските гимназии

В ПГКМКС минималните балове за петте паралелки са между 373 и 421,5 точки

По материала работи: Слав Велев
Какви са баловете на второ класиране за варненските гимназии

За Първа езикова гимназия най-ниският бал е 426 точки за паралелка с английски и немски език

Математическата гимназия „Д-р Петър Берон” е с най-висок минимален бал за прием след 7. клас във Варна и на второ класиране, показват данните на Регионално управление на образованието. Най-ниският праг е 423.75 точки за паралелката с профилиран предмет „Системно програмиране” и интензивно изучаване на английски език. На първо класиране най-ниският праг беше 442.25 точки за паралелката с профилиран предмет „Програмиране на изкуствен интелект” и интензивно изучаване на английски език. Най-трудно се влиза в паралелка с математически профил и изучаване на немски език с минимален бал от 491.75 точки, предаде Дарик-Варна

За Първа езикова гимназия най-ниският бал е 426 точки за паралелка с английски и немски език, в която на първо класиране се влизаше с 432,5 точки. Най-високият минимален бал е 447 точки за паралелка с немски и английски език. 

В Пета езикова гимназия „Йоан Екзарх” най-ниският бал е 389 точки за паралелката с френски и английски език, което с е 9 точки по-малко спрямо първото класиране. 

В Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри” минималният праг е 383 точки за паралелката с френски език и профилирани предмети биология и химия, което с 4 точки по-малко спрямо първо класиране.

В Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи минималните балове за петте паралелки са между 373 и 421,5 точки. Най-ниският е за специалността „Електроенергетика”, а най-висок е за „Системно програмиране”.  

В Трета природоматематическа гимназия "Академик Методий Попов" минималният праг е 365 точки за паралелката с профилирани предмети биология и химия и интензивно изучаване на френски език. 

Във Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски” най-ниският праг е 357 точки за паралелката „Икономика и мениджмънт” с немски език. 

С бал над 300 точки се влиза още в СУЕО „Александър С. Пушкин" (343 точки), СУ за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” (328,5 точки), СУ „Гео Милев” (325,25 точки), Седмо СУ „Найден Геров” (304 точки), СУ „Димчо Дебелянов” и Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров" (303 точки). 

Коментари

Новини Варна