IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:45 | 26 юли 2022
Обновен: 22:44 | 23 април 2024

Украинчета държат матури във Варна

Изпитите са насрочени за 26, 27 и 28 юли, както и за 2 и 3 август

По материала работи: Слав Велев
Украинчета държат матури във Варна

Икономическият университет във Варна е мястото където ще се тестват зрелостниците от Украйна в морската столица/Снимка: ИУ-Варна/АРХИВ

Във Варна и София се провеждат матури за украинските зрелостници в България. За целта са обособени два тестови центъра - един в базата на Икономически университет във Варна, и един в базата на Технически университет София, съобщиха от МОН.

Всеки от центровете доброволно и безвъзмездно осигурява по няколко зали с компютри, както и служители, които да помагат за организацията и провеждането на изпитите.

Изпитите във Варна са насрочени за 26, 27 и 28 юли, както и за 2 и 3 август.

Всеки ден се провеждат по 2 изпита (от 10-12 ч. и от 15-17 ч.) във всяка от предоставените зали.

Ако не успеят да се явят всички записани, ще се организира и втора сесия за 17 и 18 август, възможно е да се проведе и трета сесия, уточняват от МОН.

Днес преди обяд са се явили 37 кандидати, следобед се очакваха 38.

Самите изпити се провеждат през украинска платформа онлайн, като ще има само затворени въпроси, ние осигуряваме само компютри с интернет достъп чрез двата университета, както и служители, които да съдействат и следят за правилното провеждане на изпитите. Цялата кампания на Украйна се провежда при еднакви условия за всички държави, където има украински деца бежанци.

Коментари

Новини Варна