IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:50 | 29 юли 2022
Обновен: 03:08 | 23 април 2024

1000 лв. глоба за варненец, шофирал без книжка

Той е спипан при рутинна проверка в кв. "Левски"

По материала работи: Слав Велев
1000 лв. глоба за варненец, шофирал без книжка

29-годишен водач е установен при проверка от  полицейски екип, че шофира лек автомобил “Опел“ през нощта на 16 януари тази година в квартал „Левски“ във Варна, в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС.

При проверката водачът се легитимирал единствено с лична карта, а справката в информационните масиви показала, че шофьорската му книжка е била временно отнета през 2021 г, с влязла в сила заповед за прилагане на принудителната мярка спрямо него, до предоставяне на сключена валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Районният съд призна за виновен 29-годишния мъж, който е неосъждан до момента. По внесено от прокуратурата постановление и направено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, съдът му наложи глоба в размер на 1000 лева. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна