IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
20:21 | 23 май 2015
Обновен: 20:29 | 24 март 2024

Кампания "Книгите са приятели, книгите са учители" организира варненска детска градина

Инициативата се провежда за четвърта поредна година в ЦДГ "Валентина Терешкова" в кватрал "Аспарухово"

По материала работи: Слав Велев
Кампания "Книгите са приятели, книгите са учители" организира варненска детска градина

Под надслов "Книгите са приятели, книгите са учители" за четвърта поредна година се провежда образователен проект във варненската детска градина №17 „Валентина Терешкова". Инициативата стана традиционна, тъй като доказа във времето успеха си сред децата и младите семейства, съобщиха от детското заведение за Moreto.net
 

Проектът има за цел да породи траен интерес и отношение у децата към книгата и българското слово, да мотивира родителите за участие в живота на съвременната детска градина и да осигури възможност на децата да изявят талантите си. 
 

Дните през целия месец май са наситени с разнообразни дейности. В първия цикъл „Приказки за добро настроение" се всеки ден се включва нова приказка за малчуганите от шестте групи, прочетена или разказана от техните майки и татковци. Ученици,"пораснали" възпитаници на предучилищното заведение също се присъединиха в четенето на детски книжки. Те покориха малките си приятели с въодушевление, артистичност и усмивки. Децата от групите: "Лъвчета", „Бърборино" и „Многознайко" се потопиха в „Царството на книгите" при посещението си в библиотеката при читалище „Просвета", район Аспарухово. Запознаха се с начина на ползване на библиотеката и показаха знания в организираните забавни игри с въпроси.
 

В програмата учителите са включили още: „Парад на веселите букви", в който всяко дете „оживява" по свое виждане, избрана от него буква от българската азбука; „Приказки от пластилин" за творческо пресъздаване на литературни образи и др. 
 

В навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост в детската градина се организира изложба от детски книги на любими български автори на децата и техните родители. 
 

Дните на книгата ще завършат на 26 май с театрален спектакъл "В света на приказките", с участието на всички сто и шестдесет възпитаници. За малките таланти са осигурени много подаръци и изненади от ръководството и Училищното настоятелство при детска градина „Валентина Терешкова". 

Коментари

Новини Варна