IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:00 | 8 август 2022
Обновен: 02:29 | 19 април 2024

Екофестивал „Варна Морето“ се провежда в Морската градина

Събитиетo стартира на 4 август и ще продължи до 9-ти август включително

По материала работи: Слав Велев
Екофестивал „Варна Морето“ се провежда в Морската градина

„Българска  Стрийт  Фууд  Асоциация” в  партньорство  с  „Институт  по  океанология – БАН „, Аквариум – Варна и Фермерско пазар-Варна , провеждат екосъбитие „Варна  - Морето” , което се провежда около Аквариума в Морската градина на Варна.

Събитието, което стартира на 4 август, ще продължи до 9-ти август  /включително/ на  територията  на площада пред  Аквариум  Варна  и на някои от близките алеи.

Основната цел на това издание, е да насочим вниманието на гражданите и гостите на града към неблагоприятното състояние на екосистемите на сладководните басейни, европейските морета,  в частност Черно море, и на световният океан.

Искаме да покажем как това се отразява пряко върху животните и растенията, които обитават водната среда и не на последно място  и върху  живота и здравето на хората .

Ще акцентираме върху биоразнообразието  и  опазването на водните видове , чистотата  на Черно море и замърсяването на световният океан с пластмасови отпадъци.

С помоща на забавни игри , викторини и демонстрации искаме по атрактивен  начин  да представим  пред  обществото темите , които засягаме. Вниманието  ни ще  бъде акцентирано върху  децата и младежите.

На 08.08 от 14 до 18ч., ще се проведе  детски конкурс за рисунка на асфалт на тема „Да спасим морето”.

Екоорганизации от цяла България, ще представят своята дейност  и виждания как да опазим водното богатство на планетата.

„Института  по  океанология”,  ще позиционира по време на събитието своята научно изследователска подводница РС-8,както и отделните катедри ще представят своята дейност .

По време на фестивала, посетителите  ще могат да опитат богата интернационална кухня, както и богата веганска и вегетарианска кухня, приготвени на място от професионални готвачи .

На мястото е позиционирана сцена, на която освен лекции,  демонстрации и прожекции на късометражни филми на екотематика, събота и неделя, както и за празника на град Варна, ще гостуват различни музикални изпълнители.

Ще се проведът редица благотворителни мероприятия, като събраните средства ще дарят за нуждите на Аквариум Варна.

Коментари

Новини Варна