IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
12:00 | 23 август 2022
Обновен: 07:59 | 5 май 2024

Лечебни мощи идват във Варна

Тленните останки на свети Лука Кримски Чудотворец ще останат за поклонение в Катедралата само два дни

По материала работи: Слав Велев
Лечебни мощи идват във Варна

Частица от мощите на свети Лука, архиепископ Кримски и Симферополски пристига в Митрополитската катедрала "Успение Богородично" във Варна на 24 август, съобщават от Неврокопската епархия.

Тя ще бъде донесена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, уточняват от Варненската и Великопреславска света митрополия.

Честните мощи на свети Лука Симферополски пристигнаха в Неврокопска епархия на 16 август по молба на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и с благословението на Негово Високопреосвещенство Арголидския митрополит Нектарий, Еладска православна църква.

Самият Архиерей придружи честните мощи на светеца и стана свидетел на голямата почит към дивния лечител в България, което даде повод на Негово Високопреосвещенство да даде своето благословение те да останат в страната ни за поклонение до края на месец август.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Арголидския митрополит Нектарий частицата от честните мощи на свети Лука Кримски Чудотворец ще остане за поклонение във Варненска и Великопреславска епархия в периода от 24 до 26 август.

Програма на архиерейските богослужения в Митрополитския катедрален храм "Успение Богородично"

На 24 август (сряда) от 18:00 ч. ще бъде отслужена тържествена Вечерня.

На 25 август (четвъртък) от 9:00 ч. ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия от Техни Високопреосвещенства Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и Неврокопския митрополит Серафим.

Коментари

Новини Варна