IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:45 | 30 август 2022
Обновен: 15:39 | 23 април 2024

Съдят шофьор, убил човек при катастрофа край Варна и избягал

33-годишният мъж от Монтана бил дрогиран и карал автомобил с чужди номера

По материала работи: Слав Велев
Съдят шофьор, убил човек при катастрофа край Варна и избягал

Обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на друг водач в пътно – транспортно произшествие, внесе в съда Окръжна прокуратура – Варна. Деянието е извършено след употреба на високорискови наркотични вещества, а обвиняемият избягал от местопроизшествието. А.Т. е обвинен и в това, че управлявал МПС, чиято регистрация била прекратена, и си служил с регистрационни табели, издадени за друг автомобил.

Въпреки че личният автомобил на 33-годишният мъж бил дерегистриран на 1 юни 2021 година във връзка с наложено му наказание, той решил да пътува с него от Монтана, където живеел, за Варна. За целта свалил регистрационните номера от автомобила на баща си, сложил ги на своя и на 20 юни потеглил на път.

Около 23:30 часа, А.Т. се намирал в района на село Ветрино, движейки при сух асфалт и ясно време. Внезапно мъжът загубил контрол над лекия си автомобил и навлязъл в лентата за насрещно движение. В същото време там се намирал друг лек автомобил, пътуващ в обратна посока. Последвал силен челен сблъсък между двете превозни средства.

Обвиняемият успял да излезе от своята кола, като незабавно свалил регистрационните й номера и напуснал местопроизшествието. Той не погледнал в какво състояние оставя другия водач и не повикал помощ. Изхвърлил номерата на известно разстояние от мястото на инцидента и се обадил на свои близки с молба да му изпратят такси, което да го прибере. Не дал обяснения какво се е случило.

Сигнал за инцидента бил подаден от сина на пострадалия втори водач, който очаквал своя баща в дома му в село Ветрино, и след като той не се прибрал в уречения час тръгнал да го търси по пътя. На около 300 метра след края на селото забелязал катастрофирали автомобили. Познал колата на баща си и незабавно подал сигнал на ЕЕН 112, но пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на неговия родител.

От извършената съдебно-медицинска експертиза станало ясно, че причина за фаталния край на втория водач от катастрофата била тежка гръдна травма, като била установена пряка причинно - следствена връзка между травматичните увреждания и пътния инцидент.

При оглед на местопроизшествието и на периметъра около него, полицейските служители открили регистрационните номера, изхвърлени наблизо от оцелелия водач. Направената проверка помогнала да бъде установена самоличността на напусналия мястото и същият бил задържан. Било доказано категорично, че именно той бил зад волана на изоставеното превозното средство. От заключението на съдебно – химичната експертиза, която била назначена, станало ясно, че в кръвта на обвиняемия има наличие на амфетамин, метамфетамин, морфин и метоболит.

Предстои делото срещу 33-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна